Zakaj?
V kombinaciji imamo ogromno vlaknin, saj sta hruška in zelena bogat vir. Če so vlakci prepočasni je to res dobra kombinacija, da se prebijejo na površje. Ob tem pa se hranijo tudi dobre bakterije. Študije so pokazale, da antioksidanti, kot so tanini in flavonoidi, preprečujejo rast bakterij, odgovornih za gastritis ali vnetja želodčne sluznice. Hruška doda pektin, ki nekako umiri preveč odvajanja na koncu pa ogenj doda ingver pravo zdravilo proti slabosti, njegov doprinos pa je tudi večja kontrakcija mišic in stimulacija črevesja, ki tako hitreje pošilja koščke hrane navzdol. Pomiri krče, bolečine v želodcu obenem pa hitro presnavlja in metabolizira maščobe. Če ste se preveč najedli mastnega, je ingverjev čaj, še kako dobrodejen.
Opozorilo! V primeru, da ste lastnik žolčnih kamnov, se ingverja raje izogibajte!