To morate ugotoviti sami. Nekatere stvari vam bodo mogoče še vedno povzročale težave. Na srečo je vsak od nas edinstven in tako reagiramo tudi na hrano. Ko boste spet začeli dodajati določene prepovedane sestavine, to delajte postopoma. Eno po eno. Vsakih 30 dni novo. Recimo skute, sire, jogurte jeste 30 dni in če se niso pojavile sluzi, alergije, ponovno poslabšanje stanja, potem ste prestali test. Zato se prosim ne jezite name, temveč sodelujte s svojim telesom. KO ga boste enkrat začeli poslušati, vam bo kristalno jasno kaj mu paše in kaj ne.
Vseeno pa se za vse večne čase odpovejte: predelani hrani, glutenu, industrijskemu mleku in vsakodnevnemu uživanju mlečnih izdelkov; aja pa seveda sladkorjem in prevelikim količinam sadja, še posebej, ko ga jeste z drugimi živili.
JAJCA so sporna tistim z resnično razdraženim črevesjem, tistim, ki imajo avtoimune bolezni ali alergijo nanje in vsem, ki morda niti ne vedo ampak imajo težave z žolčem.
ČESEN, ČEBULA IN POR niso prav dobre prijateljice oslabljenih žolčnih in jetrnih funkcij.
JOGURT smo mi izločili, ker mlečni izdelki brez da so lahko alergeni povzročajo sluzi. Pa vendar, mogoče boste čisto ok s kakšnim kozjim jogurtom tu in tam.
OREŠČKI so za tiste z avtoimuno odstranjeni iz 60 dnevne diete, potem pa naj sami vidijo, kako bodo reagirali.
BREZGLUTENSKE ŽITARICE so namenoma odstranjene iz prve stopnje (30 dnevnega režima), če ste lačni in potrebujete več energije dodajte k vsaj enemu obroku dnevno polento, konđi (razkuhan riž) riževe rezance ali kašo iz ovsenih kosmičev. Ajdo, proso, kvinojo in ostale neglutenske žitarice pa raje prej skalite, da bodo bolje prebavljive.
JEDLI BOMO ABSOLUTNO ORGANSKO PRIDELANO, NEOBDELANO HRANO KER:
MESO industrijske reje vsebuje hormone, pesticide, ker živina je GMO spremenjeno hrano, ki je motilec hormonov.
Ker sterilna, mrtva zelenjava, špricana ne samo s pesticidi, temveč še s celim kupom kemikalij, da zdrži in čaka dolge dneve v velikih trgovinah – ni dobra niti za polže in je ne marajo, kaj šele za ljudi.
Ker se termično obdelane maščobe molekularno spremenijo v toksične trans maščobe.
Ker hrana, ki ni organsko pridelana nima vitaminov in mineralov, ker je gensko spremenjena in to slabo vpliva na naše celice, ker je taka hrana energetsko mrtva hrana in nam ne daje nič, zato imamo tudi nenehno občutek lakote in se redimo.