SPREMLJAJTE NAS


BLOG


PROTI VNETJEM, RANAM NA ŽELODCU, LUKNJAM V ČREVESJU, SLABI KOŽI, KANDIDI, PARAZITOM ...


5000 LET STARA ZNANOST



Brez nič ne bo nič. Namesto tablet za želodec, zaprtje, drisko, bolečine, refluks , depresijo; krem in kremic in bog ve kaj še vse strpamo vase, rajši enkrat v življenju naredimo pravo kuro s prehranskimi dopolnili; probiotiki, encimi in resnično potentnimi rastlinicami in za vedno odpravimo nadloge s katerimi se spopadamo na čisto napačnem koncu.

PREVERJENO, NAREDIJO TOČNO TO, KAR OBLJUBLJAJO!
Poglejmo zakaj to deluje … Proti vnetjem, ranam na želodcu, luknjam v črevesju, slabi koži, kandidi, parazitom …Naše telo je dobilo na razpolago vse kar potrebuje za normalen razvoj. Od našega življenjskega sloga pa je
odvisno ali zaloge polnimo, vzdržujemo ali praznimo. In na vso srečo so tu minerali, vitamini in rastlinice, ki nam porabljene zaloge lahko pomagajo hitro nadomestiti. Kadar telesu nekaj manjka se na to odzove z boleznijo.
Zato ni potrebno nič drugega, kot to, da našemu telesu povrnemo, kar je izgubilo.


Izbrali smo najboljše, kar ponuja narava in kar potrebuje znanost!



JEDLI BOMO:

DOPOLDAN MED OBROKOM

2 čajni žlički I MUNO ali
BURN OUT RESET
2 kapsuli RODIOLE

PRED OBROKI
3x2 kapsuli L – GLUTAMINA
3x1 kapsulo MAČJEGA KREMPLJA
3x1 kapsulo KURKUME
2x1 kapsulo ENCIMOV ( zjutraj in pred največjim obrokom)
2x1 kapsulo probiotikov (zjutraj in pred največjim obrokom)
Upoštevate glede na TIP, ki ga imate!


Kaj pravi znanost in farmakopeja?




I MUNO mešanica
Ob praznjenju, čiščenju in celjenju je potrebno imunski sistem tudi okrepiti. Mu dati hrano, da bo črevesje dobilo nazaj svoji 80% imunskega sistema, ki varuje celo telo. Popolni obrok 7ih aktivnih sestavin, 20% proteinov,
25% sadja, ki skupaj s kakavom zadovolji vaše brbončice.

PRIPOROČAMO TUDI: vsem, ki so med ali po kemoterapiji, tistim, ki nimajo dovolj apatita, starostnikom s slabo absorpcijo.

GRADNIKI
KONOPLJINI in GRAHOVI proteini in CHIA semena so optimalna oskrba z imunsko aktivnimi aminokislinami ter za nastanek protiteles in imunoglobulinov. Naravni VITAMIN D ugodno vpliva na delovanje hormonov.
Ščiti imunski sistem pred padcem in dviguje razpoloženje.

ZAŠČITA
MORINGA je pravo bogastvo presnovnih encimov. Polifenoli pa zmanjšujejo previsoke jetrne encime in vzpostavijo homeostazo jetrnih funkcij. CHAGA vsebuje beta glukane, ki aktivirajo proizvodnjo protiteles.
Dviguje imunski sistem ter deluje proti mutacijam celic. REISHI v primeru preveč dvignjenega imunskega sistema tega zniža, v primeru premalo aktivnega pa ga zviša, kar uravnava tudi avtoimune bolezni. Preprečuje alergije.
Nežno razstruplja črevesje in prispeva k boljši in lažji presnovi.

PROTI PARAZITOM IN ZA RAZKISANJE
CORDYCEPS zaradi imunoglobulina A (igA) deluje proti bakterijam in virusom, torej je dobrodošel steber imunskega sistema preventivno in, ko nas že zamaje bolezen. V organizem prinese kisik, ga obnavlja in razkisa.
Vsebuje prebavni encim celulase, ki pomaga pri presnovi sveže zelenjave in uspešno uničuje vse vrste parazitov.

BURN OUT RESET
8 adaptogenov, 20% najboljših proteinov, 25% sadja, vse kar potrebujete za umiritev stresa in novo energijo. Medtem, ko izčrpanim ne dovoli, da dela na življenjskih rezervah! Zato jim najprej napolni rezervorje. To je
takojšnji pokazatelj, ne da bi si merili nivo stresnih hormonov, na kateri stopnji izgorelosti se nahajate. Morda vas bo na začetku na videz malo ustavilo, po desetih dneh, pa boste čisto novi. Če boste čutili rahlo slabost,
vzemite samo eno čajno žličko, vendar vztrajajte!

NADOMESTNI OBROK
20% proteinov KONOPLJE, GRAHA ter CHIA semen bogatih z omega 3 delujejo kot hrana mišicam in za fizično moč. Tvorijo encime in so vir vitamina B 12.

RAZBREMENITEV STRESA
ŠISANDRA okrepi nadledvično žlezo in zaščiti njeno skorjo. Daje mentalno moč, energijo in kondicijo ter pripomore k učinkovitejšemu krčenju srca. KOREJSKI IN SIBIRSKI GINSENG podpirata delovanje nadledvičnih žlez. Še posebej za tiste, ki imajo nadledvično žlezo izčrpano.

ENERGIJA
RAKITOVEC ščiti pred oksidativnim stresom in deluje proti izčrpanosti. MACA dviguje energijo in uravnava moške in ženske hormone.

SREČA IN UŽITEK
RHODIOLA uravnava stres, nam vrača nasmeh, prežene sive dni in nas s kisikom oskrbi. MACUNA vsebuje l-dopamin. Bolj smo mirni, osredotočeni in sposobni koncentracije. GRIFONIJA vsebuje 5-HTP (triptofan) i,
ki dviguje serotonin in deluje kot naravni antidepresiv.

DODANA VREDNOST
FENUGREEK preprečuje nenaden dvig inzulina v krvi in hlepenje po sladkem. JAGODA in PRESNI KAKAV pa sta poleg hranil tu za res dober okus!








KAJENSKA KURKUMA - BLAGODEJNO ZA ČREVESJE
Verjetno najbolj priznana na novo odkrita rastlina, se je tudi v študijah dokazala, kot najboljši gasilec vnetij. Z njim bomo uravnavali vročino v telesu in pogasili vse nekontrolirane izbruhe. Stimulira proizvodnjo žolčne kisline
in skrbi za boljšo razgradnjo maščob. Ob tem pa blagodejno vpliva na težave z napenjanjem in plini.

  • ANTIDEPRESIV
    Ima izredno možnost, da prodre skozi takoimenovano možgansko bariero, zato uravnava nevrotransmitorje, dviguje seratonin in dopamin s čimer deluje kot antidepresiv in preprečuje Alzhaimerja in Parkinsonovo bolezen.
  • URAVNAVA ŠČITNICO
    Stimulira delovanje ščitnice, razstruplja in krepi jetra, ki so povezana s ščitnico, saj se tam neaktivni hormon T4 spremeni v aktivnega T3. Če imamo zamaščena oz. oslabljena jetra, ta vplivajo na nepravilno delovanje ščitnice.
  • PRISPEVEK K LEPI KOŽI
    Celi in obnavlja vse poškodbe na koži od aken do ekcemov. Umirja dermatitis, psoriazo obenem pa skrbi za vlažnost in mehkobo. Indijkam je lepotilo številka ena.

ZAKAJ KAJENSKI POPER?
V prvi vrsti, ker se kurkumin tako bolje absorbira, kot stranski učinek pa je tudi nega srčne mišice in tako v kombinaciji deluje protivnetno in varovalno na srce.


PROBIOTIKI
KER SO: Ena najpomembnejših stvari pri dobri črevesni flori in kar pri 90% imunskega sistema, se borijo z ostalimi – patogenimi bakterijami, ki delajo škodo našemu telesu.

BREZ NJIH: Brez njih smo kar naprej bolni, obrambni mehanizem pa ne deluje. Naše dobre bakterije ( če jih imamo ), predstavljajo varuha pred vsemi sovražniki, našega telesa. Če jih ni na vstopni postaji dovolj zbolimo.
Vsaka slaba bakterija pa ima točno določenega sovražnika, ki jo pokonča, kar pomeni, da moremo vedeti s katero se bomo branili!

KAKO DELUJEJO

Da bi si lažje predstavljali obseg in pomen presnove ( kemičnih reakcij ), ki jo vršijo črevesni mikroorganizmi v našem telesu, še ta primerjava:
bakterijska presnova v prebavilih po obsegu presega presnovo, ki se odvija v jetrih, našem največjem in najpomembnejšem presnovnem organu!

Zato bi bilo morda še najbolj prav, da bi na črevesno mikrobioto ( skupek vseh črevesnih mikroorganizmov ) gledali kot na enega izmed pomembnih »organov« našega telesa. Vsak človek ima osebno zbirko bakterij. Dobrih in slabih. Skupna masa mikroorganizmov, ki živijo v črevesu odraslega človeka znaša kilogram in pol do dva kilograma. Ena najpomembnejših stvari pri dobri črevesni flori, s tem pa pogojenih kar 90% imunskega sistema, je vnos dobri bakterij, ki zasedajo tako velik del našega organizma, da znanstveniki resno razmišljajo, da bi jim dali skupno ime, kot kakšnemu organu.

Seveda pa ima čisto vsaka »pasma« bakterij svoje ime, predvsem pa funkcijo.

Planet bakterij za zaščito rušimo z vnosom: protibolečinskih tablet, kortikosteroidov, antibiotikov, s sladkorji, sadjem, ki vsebuje veliko fruktoze, mlečnimi izdelki ( saj ima krava čisto druge bakterije, ki se razvijajo pri visokih temperaturah črevesja krave, ne pa človeka ) …
Danes je vsa znanost, celo farmacija obrnjena v raziskavo bakterijskih kultur. Postajajo zdravila za domala vse težave, nadomeščajo antibiotike, delujejo na vse funkcije našega telesa. Morali bomo sicer počakati, da jih pravilno shranijo in izolirajo, so pa prihodnost našega zdravja.

Že zdavnaj smo prerasli osnovne parametre kaj so dobre bakterije, kot so: da morajo biti žive, za pravo kolonijo jih mora biti nekaj milijard … MI smo pazljivo izbirali in izbrali zmagovalne za točno določen problem. To je res pomembno. Ne sprašujte v lekarni kateri so najboljši, temveč najprej povejte zakaj jih potrebujete. Za drisko so eni, za zaprtje drugi. Pri vsakem raku bi morali jesti ogromne količine posebnih sevov, ki se borijo s celicami, ki ne
sodijo v vaše telo.


PREBAVNI ENCIMI KER SO:

Zadolženi za razgradnjo hrane v uporabna hranila in jih žal s hrano ne zaužijemo dovolj.

BREZ NJIH: Nas napenja zaradi neprebavljene zelenjave, proteini, ki obležijo v želodcu nam kisajo organizem in mi se počutimo resnično mizerno.

KAKO DELUJEJO:
Snovi v hrani so večinoma v obliki velikih molekul, zgrajenih iz majhnih enostavnih gradbenih elementov: beljakovine iz aminokislin, ogljikovi hidrati iz majhnih molekul enostavnih sladkorjev ( tako imenovanih monosaharidov ), maščobe iz maščobnih kislin in glicerola… Te velike molekule v želodcu, dvanajstniku in zgornjih delih ozkega črevesa »napadejo« kemične snovi, ki jih izloča naše telo, prebavni encimi, in jih razgradijo v osnovne gradbene enote. Prebavni encimi se nahajajo v slini, v želodčnem soku, v soku trebušne slinavke ( tam jih je največ ), ali pa so pripeti na celice v ozkem črevesu. Šele majhne osnovne molekule, ki nastanejo iz velikih molekul v hrani zaradi razgradnje le teh s prebavnimi encimi, je naše črevo sposobno »posrkati« iz črevesne svetline v telo, tako, da lahko nato iz črevesa po krvi in mezgi ( limfi ) potujejo v vse dele, k vsaki celici < našega telesa. In tu lahko nastane resen problem. Če mi teh encimov nimamo, hrana pa se ne razgradi, naš organizem ne more direktno izkoristiti hranil in to pomeni, da gre vsa hrana dobesedno v nič.



L -GLUTAMINE

Aminokislina, ki igra resnično pomembno vlogo pri obnovi tkiv črevesja in možganov. S svojim delovanjem celi in obnavlja škodo, ki so jo povzročile luknje, luknjice in razjede. Uravnava sluz in preprečuje redko blato, pomirja razdraženo črevo. Na splošno ga jemljejo najpogosteje zaradi izboljšanja funkcij možganov, povečanja mišične mase, boljših športnih rezultatov, za znižanje sladkorja Pojedli ga bomo res veliko in to je pomembno!
Če ga ne vnesemo v pravih količinah, ne bo iz tega nič. In kot vidite boste z njim popravili več, kot ste načrtovali.






MAČJI KREMPELJ

Anti domala za vse. V svojih raziskavah je prišel do odkritja isopteropodina in treh drugih alkaloidov, ki imajo sposobnost krepitve imunskega sistema. Poleg 4 alkaloidov, je nemški znanstvenik, ki je življenje posvetil raziskavi mačjega kremplja odkril še Rynchophyllin, ki dobrodelno deluje na ožilje. Italijanskim in perujskim znanstvenikom pa je uspelo izolirati zelo učinkovite antioksidante, kot so polifenoli, triterpeni in rastlinski steroli, zaradi česa ima "Una de Gato" tako dolgo tradicijo.

  • ČISTILO ČREVESJA
    Mačji krempelj je znan tudi kot "Roadman", nadimek je dobil zaradi svojega učinka kot čistilo prebavnega trakta. Resnično pomete s kandido, zajedalci in patogenimi bakterijami, hkrati razstruplja in obnavlja.
  • ZA DIHALNE POTI
    Ker suši sluzi, ga uporabljajo tudi za zgornja dihala. Deluje protivirusno, protibakterijsko, protivnetno, antioksidantno in je močan antialergik.
  • NAJMOČNEJŠI PRI NAJHUJŠIH
    Zavira rast tumorjev, zdravi vse vrste herpesov, močno krepi imunski sistem, ugodno deluje na ščitnične hormone, in spodbuja optimalno delovanje metabolizma. Jedli ga bomo vsi.

Avtor prispevka: Ariana Vetrovec

 

Zadnje dodano

KAJ SE DOGAJA NA FIZIČNEM NIVOJU
Tretja faza IZGORELOSTI - STE NA ROBU BANKROTA ENERGIJE?
STE TUDI VI BLAGOVNA ZNAMKA IZGORELOSTI?
Prva faza IZGORELOSTI ali Utrujena kraljica
Druga faza IZGORELOSTI - ALI STE ADRENALINSKI ODVISNIKI ALI NE MORETE VEČ VSTATI S KAVČA
MACA COFFEE skodelica energije in hormonov
Kdaj in kaj zdravimo z visokimi DOZAMI VITAMINA C
Diagnoza: Popolna izčrpanost
FUTURISTIC BLOG

ODPUSTITE SI

Eno najtežjih priznanj je, da smo naredili napako, ki je lahko včasih usodna. Kako odpustiti sebi in drugim ali celo prositi za odpuščanje? Kakšne so posledice neporavnanih računov z vestjo?

PREBERI VEČ
INSTAGRAM
PRIJAVITE SE