SPREMLJAJTE NAS
VEČERJA

SVEŽE SARMICE

SESTAVINE

  • 100g vinskih listov (ali preprosto zelnjih listov)
  • 20 svežih bučkinih cvetov
  • 200g kuhanega riža (congee)
  • 1 skodelica sesekljanih paradižnikov
  • 2/3 drobno nasekljane mete
  • 1 šopek peteršilja
  • 1 ½  skodelice oljčnega olja
  • 2 čebuli
  • 2 srednje veliki bučki
  • sol, poper in kumino 

NAVODILA

  1. Vinske liste položimo v vročo vodo, jih ocedimo in postavimo v mrzlo vodo, zato, da se ne sprimejo med seboj ali pa kupimo že pripravljene. Cvetove, moramo nabrati  zelo zgodaj zjutraj, da se ne zaprejo pred sončkom; če jih nimate, pa naredite samo »dolmadose«, kot polnjenim sarmicam pravijo Grki.
  2. Riž skuhamo in ga dobro odcedimo, začinimo s soljo, poprom in kumino ter dobro premešamo. Naribamo čebulo, bučke, paradižnik in vse skupaj prepražimo na oljčnem olju, toliko da se vse skupaj zmehča in nato zmešamo z rižem, dodamo meto, peteršilj, olivno olje in še enkrat dobro premešamo. 
  3. V vinske liste in cvetove nadevamo maso,  liste zvijemo kot sarmice ter jih polagamo v posodo oziroma na krožnik. Ponudimo jih lahko z rezinami limone. 
  4. Lahko jih zaužijemo tople ali hladne in pomakamo v grški jogurt.
UČINEK:

Lahka jed, poleg tega pa je riž hitro prebavljiv, še posebej z začimbami. Vedite, da začimbe naredijo našo prebavo vedno bolj zdravo, zato jih uporabljajte s polno žlico.

ŠE VEDNO LAČNI / MED OBROKI

CONGEE

Hrana za razstrupljanje in polnjenje hkrati.
Kdaj? Zajtrk, lahko pa tudi dodatek h kosilu.
V sladki ali slani obliki.

RECEPT





KOSTNA JUHA S PASIRANO ZELENJAVO &
FERMENTIRANO & CONGEE














ZAJTRKI

KOSILA

VEČERJE

STISKANČKI

Novo!!


3X
OBVEZNO

DODATKI

 













KAR BOSTE NAREDILI DANES,
BO VPLIVALO NA VSE VAŠE JUTRI!






FUTURISTIC BLOG

ODPUSTITE SI

Eno najtežjih priznanj je, da smo naredili napako, ki je lahko včasih usodna. Kako odpustiti sebi in drugim ali celo prositi za odpuščanje? Kakšne so posledice neporavnanih računov z vestjo?

PREBERI VEČ
INSTAGRAM
PRIJAVITE SE