SPREMLJAJTE NAS
VEČERJA

POLNJENI VINSKI LISTI Z BUČKINIMI CVETOVI

SESTAVINE

  • 250g vinskih listov ali zeljnih listov
  • 300g kuhanega riža
  • 1 šalčka naribanega paradižnika
  • 2/3 drobno nasekljane mete
  • 1 šopek peteršilja
  • 1 ½  šalčke olivnega olja
  • 2 čebuli
  • 2 srednje veliki bučki
  • sol, poper in kumino za okus


NAVODILA


  1. Vinske liste položimo v vročo vodo, jih ocedimo in postavimo v mrzlo vodo, zato, da se ne sprimejo med seboj. 

Priprava file: 

  1. Riž skuhamo in ga dobro odcedimo, začinimo s soljo, poprom in kumino ter dobro premešamo. 
  2. Naribamo čebulo, bučke, paradižnik in vse skupaj prepražimo na olivnem olju, toliko da se zmehča vse skupaj in nato zmešamo z rižem, dodamo meto, peteršilj, olivno olje in še enkrat dobro premešamo. 
  3. V vinske liste nadevamo maso, zvijemo kot sarmice ter jih polagamo v posodo oziroma na krožnik. 
  4. Ponudimo jih lahko tudi s rezinami limone. Lahko jih zaužijemo tople ali hladne.  



ŠE VEDNO LAČNI / MED OBROKI

CONGEE

Hrana za razstrupljanje in polnjenje hkrati.
Kdaj? Zajtrk, lahko pa tudi dodatek h kosilu.
V sladki ali slani obliki.

RECEPT





KOSTNA JUHA S PASIRANO ZELENJAVO &
FERMENTIRANO & CONGEE














ZAJTRKI

KOSILA

VEČERJE

STISKANČKI

Novo!!


3X
OBVEZNO

DODATKI

 













KAR BOSTE NAREDILI DANES,
BO VPLIVALO NA VSE VAŠE JUTRI!






FUTURISTIC BLOG

ODPUSTITE SI

Eno najtežjih priznanj je, da smo naredili napako, ki je lahko včasih usodna. Kako odpustiti sebi in drugim ali celo prositi za odpuščanje? Kakšne so posledice neporavnanih računov z vestjo?

PREBERI VEČ
INSTAGRAM
PRIJAVITE SE