SPREMLJAJTE NAS
KOSILO

POLNJENI JAJČEVCI

SESTAVINE

  • 4 srednje veliki jajčevci
  • 4 žlice neslanega masla
  • 1 majhna nasekljana čebula
  • 2 žlici nasekljane šalotke
  • 200 g prosene kaše
  • 2 volovska paradižnika
  • 2 žlici svežega peteršilja
  • 1 stepeno jajce
  • 1 žlica limoninega soka
  • ščepec soli
  • sveže mleti črni poper
  • 1 žlica oljčnega olja

NAVODILA

  1. Pečico segrejemo na 180 °C. 
  2. Jajčevce prepolovimo. Izdolbemo sredico in jih damo v 1 skodelico vrele vode.
  3. Zmanjšamo ogenj in kuhamo 5 minut. 
  4. V srednje veliki kozici stopimo maslo in na hitro popražimo čebulo in šalotko.
  5. V kozico damo sredico jajčevcev, peteršilj, limonin sok, sol in poper ter kuhamo še 8 minut. 
  6. Zmesi dodamo še kuhano proseno kašo, na kocke narezana paradižnika brez semen. 
  7. Nadevamo jo v izdolbene polovice jajčevcev. 
  8. Posodo z jajčevci postavimo v večji pekač. 
  9. Vanj nalijemo 3 cm vode, žlico oljčnega olja ter pečemo 30 minut pri 180 °C. 
  10. Tik pred koncem pečenja posujemo čeznje še polovico sira, ki smo ga primešali stepenemu jajcu.

UČINEK:

Vsa temna, še posebej vijolična zelenjava je dobra za ledvica. Jajčevci imajo celo obliko ledvic. Paradižnik pa je poln likopena, ki se razvije šele s kuhanjem. Proso pa je še ena možnost brez glutenskega ogljikovega hidrata, ki je krasen za rast in gostoto las.

ŠE VEDNO LAČNI / MED OBROKI

CONGEE

Hrana za razstrupljanje in polnjenje hkrati.
Kdaj? Zajtrk, lahko pa tudi dodatek h kosilu.
V sladki ali slani obliki.

RECEPT





KOSTNA JUHA S PASIRANO ZELENJAVO &
FERMENTIRANO & CONGEE














ZAJTRKI

KOSILA

VEČERJE

STISKANČKI

Novo!!


3X
OBVEZNO

DODATKI

 













KAR BOSTE NAREDILI DANES,
BO VPLIVALO NA VSE VAŠE JUTRI!






FUTURISTIC BLOG

ODPUSTITE SI

Eno najtežjih priznanj je, da smo naredili napako, ki je lahko včasih usodna. Kako odpustiti sebi in drugim ali celo prositi za odpuščanje? Kakšne so posledice neporavnanih računov z vestjo?

PREBERI VEČ
INSTAGRAM
PRIJAVITE SE