SESTAVINE
½ piščanca
2 čajni žlički olja makadamije
½ skodelice praženih paradižnikov
2 stroka mletega česna
½ skodelice nasekljanih artičokinih src
¼ čajne žličke nasekljanega svežega peteršilja
¼ čajne žličke nasekljanega svežega pehtrana
¼ čajne žličke nasekljane sveže krebuljice
¼ čajne žličke svežega drobnjaka
ščepec soli in sveže mletega črnega popra
NAVODILA
- Pečico segrejte na 180°C.
- Piščanca postavite v ogreto posodo in ga 35 minut pecite pri 180°C.
- V kozici segrejte olje makadamije.
- Dodajte paradižnik, česen in artičoke.
- Pražite 5 minut in dodajte pehtran, peteršilj, krebuljico in drobnjak.
- Zmes prelijte po piščancu. Dodajte sol in poper ter postrezite.