SPREMLJAJTE NAS
KOSILO

PEČEN PURANJI ZREZEK S POMFRITOM

PORCIJE: 2–3 / ČAS PRIPRAVE: 40 minut
SESTAVINE

  • ¾ kg puranjih prsi brez kosti in kože
  • ¼ skodelice dijonske gorčice
  • ščepec sveže mletega črnega popra
  • sok 1 pomaranče
  • 1 velika glava zelene
  • 1 strok naribanega česna
  • 1 žlica olja makadamije


NAVODILA

  1. Obe strani purana namažite z gorčico in potresite s poprom.
  2. Zmešajte pomarančni sok, worcestershirsko omako in česen.
  3. Pol pomarančne mešanice prelijte po puranu, preostalo polovico boste uporabili pozneje. Purana obrnite, da se bo zmes enakomerno razlezla po njem. Jed pokrijte in jo za 20 minut postavite v hladilnik.
  4. Rešetko za žar namažite z oljem makadamije. Segrejte jo na zmernem ognju in obložite z aluminijevo folijo.
  5. Zeleno razrežite, kot bi rezali krompir za pomfrit in jo specite na kokosovem maslu.
  6. Purana pecite 30 minut, da se temeljito zapeče. Občasno ga obrnite in prelijte s preostalo mešanico pomarančnega soka.
  7. Jed naj se 5 minut hladi.
  8. Purana narežite in jed postrezite.

ŠE VEDNO LAČNI / MED OBROKI

CONGEE

Hrana za razstrupljanje in polnjenje hkrati.
Kdaj? Zajtrk, lahko pa tudi dodatek h kosilu.
V sladki ali slani obliki.

RECEPT





KOSTNA JUHA S PASIRANO ZELENJAVO &
FERMENTIRANO & CONGEE














ZAJTRKI

KOSILA

VEČERJE

STISKANČKI

Novo!!


3X
OBVEZNO

DODATKI

 













KAR BOSTE NAREDILI DANES,
BO VPLIVALO NA VSE VAŠE JUTRI!






FUTURISTIC BLOG

ODPUSTITE SI

Eno najtežjih priznanj je, da smo naredili napako, ki je lahko včasih usodna. Kako odpustiti sebi in drugim ali celo prositi za odpuščanje? Kakšne so posledice neporavnanih računov z vestjo?

PREBERI VEČ
INSTAGRAM
PRIJAVITE SE