SPREMLJAJTE NAS
Večerja

JAKOBOVE ŠKOLJKE

PORCIJE: 1 / ČAS PRIPRAVE: 35 minut
SESTAVINE

  • 4 Jakobove školjke
  • ¼ kg špinače ali kopriv
  • Oljčno olje
  • 1 žlica rdečega vina
  • Malo česna

NAVODILA

  1. Sveže s poudarkom na sveže školjke na hitro speremo, da odstranimo morebitno mivko.
  2. Osušimo in najprej popečemo na oljčnem olju, potem pa dodamo en brizg rdečega vina, počakamo da alkohol izhlapi, dodamo česen in takšne preložimo v školjčne lupinice.
  3. Špinače oziroma v našem primeru vršičkov kopriv nikoli ne kuhamo v vodi! Naložimo jih v globoko ponev, v kateri smo na oljčnem olju prepražili česen (samo toliko, da zadiši), potem dodamo sol in koprive bodo same spustile dovolj vode, da se v njej tudi skuhajo. (Ta 'trik' uporablja tudi Jamie Oliver)
  4. Za popoln okus na koncu dodamo malce muškatnega oreška in brez kančka slabe vesti; rezino surovega masla.
  5. Oblikujemo v kepice in jih naložimo okrog školjk.

ŠE VEDNO LAČNI / MED OBROKI

CONGEE

Hrana za razstrupljanje in polnjenje hkrati.
Kdaj? Zajtrk, lahko pa tudi dodatek h kosilu.
V sladki ali slani obliki.

RECEPT





KOSTNA JUHA S PASIRANO ZELENJAVO &
FERMENTIRANO & CONGEE





















KAR BOSTE NAREDILI DANES,
BO VPLIVALO NA VSE VAŠE JUTRI!









ZAJTRKI

KOSILA

VEČERJE

STISKANČKI

Novo!!


3X
OBVEZNO

DODATKI

 



FUTURISTIC BLOG

ODPUSTITE SI

Eno najtežjih priznanj je, da smo naredili napako, ki je lahko včasih usodna. Kako odpustiti sebi in drugim ali celo prositi za odpuščanje? Kakšne so posledice neporavnanih računov z vestjo?

PREBERI VEČ
INSTAGRAM
PRIJAVITE SE