SPREMLJAJTE NAS
KOSILO

ČRNA PIZZA

SESTAVINE

  • 150 g polente (po možnosti ekološke pridelave)
  • 6 suhih paradižnikov
  • 1 mala konzerva pelatov (ali 4 sveže paradižnike)
  • 1 žlička kokosovega olja
  • 1 žlička kaper
  • 4 črne olive
  • 1 ščepec himalajske soli
  • 5 kosov dimljene pancete
NAVODILA

  1. V manjšo ponev, ki ni namazana z oljem, stresemo suho polento ter jo približno 30 minut pražimo, da zadiši.
  2. Nato jo prelijemo s približno, 5 dl vode, osolimo in pustimo, da se 1 minuto kuha. Polento non stop mešamo na mini ognju. Prava polenta (ne instant) se kuha pol ure.
  3. V polento dodamo zmleto tabletko jedilnega oglja.
  4. Preložimo jo na krožnik; na ponvi pa raztopimo in segrejemo kokosovo olje.
  5. Nato polento vrnemo v ponev ter jo lepo razporedimo po celotni površini ter jo zgladimo.
  6. Nanjo položimo paradižnik, pelate, kapre, dimljeno panceto in olive ter ponev pokrijemo s pokrovko. Vse skupaj pri srednje visoki temperaturi
  7. Pečemo še nekaj minut, da se naredi lepa skorjica.
  8. In – črna pica je narejena!

UČINEK:

Če ne jeste glutena, se vaše življenje v dveh mesecih obrne na glavo. Imate več energije, nič več težav s prebavo, presnova se bistveno izboljša, sluzi in vnetna stanja se popravijo, ščitnica lažje zadiha. Polenta pa je bila vedno znana tudi kot hrana za veliko mleka pri dojiljah.


ŠE VEDNO LAČNI / MED OBROKI

CONGEE

Hrana za razstrupljanje in polnjenje hkrati.
Kdaj? Zajtrk, lahko pa tudi dodatek h kosilu.
V sladki ali slani obliki.

RECEPT





KOSTNA JUHA S PASIRANO ZELENJAVO &
FERMENTIRANO & CONGEE














ZAJTRKI

KOSILA

VEČERJE

STISKANČKI

Novo!!


3X
OBVEZNO

DODATKI

 













KAR BOSTE NAREDILI DANES,
BO VPLIVALO NA VSE VAŠE JUTRI!






FUTURISTIC BLOG

ODPUSTITE SI

Eno najtežjih priznanj je, da smo naredili napako, ki je lahko včasih usodna. Kako odpustiti sebi in drugim ali celo prositi za odpuščanje? Kakšne so posledice neporavnanih računov z vestjo?

PREBERI VEČ
INSTAGRAM
PRIJAVITE SE