SPREMLJAJTE NAS


BLOG
Kdaj in kaj zdravimo z visokimi DOZAMI VITAMINA CKDAJ ZARES POTREBUJETE PODPORO:

Vitamin C je verjetno najbolj znan vitamin, ki ga dobimo iz različnih živil, jemljemo ga pri vsakem prehladu, dajemo v sokove, kreme ... Kaj pa v resnici vemo o njem?

Da je zelo neobstojen, da se ga le delček absorbira, da je zelo odvisno v kakšni obliki ga jemljemo, da sploh pride do celice, da oksidira še preden ga pojemo, da je eden tistih velikih antioksidantov, da je predpisana doza 1000mg, da ga morajo kadilci redno uživati, da preprečuje staranje, da uničuje proste radikale, da so mornarji, ki so bili dolgo na plovbi dobili skorbut – pomanjkanje tega vitamina in celo umirali zaradi tega.
In zadnje čase se vse bolj glasno govori, piše in dela študije o tem, kaj naredijo v telesu izredno visoke doze vitamina C. Pri terapijah, ki jih seveda predpiše samo zdravnik, dosežejo te doze tudi do 75 g v eni infuzijski raztopini.

Pri terapiji se vitamin C daje direktno v krvni obtok. Na ta način lahko dobite visok odmerek vitamina brez kakršnih koli stranskih učinkov, doseže pa se visoka koncentracija, čeprav gre v nekaj urah z urinom ves presežek ven. Zakaj se potem sploh predpisuje tako visoke odmerke? Ena izmed prednosti dodajanja vitamina C v infuziji je, da obide gastrointestinalno pot. Tako je koncentracija vitamina, ki se absorbira, veliko večja z intravenozno aplikacijo v primerjavi z oralnim dajanjem. Posledica tega so povečane koristi in zmanjšani neželeni učinki.

Primerna oblika zdravljenja z višjimi dozami je daleč pred vsemi ostalimi inravenozno apliciranje. Pri tem je pomembno, da infuzija teče počasi in pod strogim nadzorom medicinskega osebja. Druga oblika, bolj primerna za srednje visoke odmerke (do 7,5g) in za podporo ob intravenoznih terapijah.


VITAMIN C PODPORA
Vitamin C je bistveno hranilo, ki ga najdemo v sadju in zelenjavi. Znan tudi kot askorbinska kislina, vitamin C je močan antioksidant. Pomaga telesu pri oblikovanju in vzdrževanju vezivnega tkiva, vključno z žilami, kostmi in kožo. Pospešuje procese pri regeneracije tkiv. Zmanjšuje tudi tveganje pred srčnim napadom in sicer zmanjšanje trigliceride (slab holesterol) in LDL holesterol. Poleg tega pomaga pri absorpciji železa v telesu. Pri športnikih, stresu in kemičnih zastrupitvah, pomaga telesu, da se celice osvobodijo prostih radikalov, ki povzročajo staranje in preprečujejo pretok energije v mitohondrijih celic. Dviguje imunski sistem, kar pomeni, da ga jemljemo vsakič ko zbolimo.
Kot vidite, ga potrebujemo pri domala vseh procesih v telesu, vendar do zdaj nismo prišli do bistvenega dela. Naj povem, da je na račun vitamina C napisana gora študij in da je vse, o čemer bomo govorili tudi klinično potrjeno, pa čeprav nekaterim (predvsem farmacevtskim hišam in njihovim sledilcem) ta del ne bo všeč.PREDNOSTI INFUZIJSKEGA DODAJANJA VITAMINA C V SREDNJIH ODMERKIH
Različne raziskave so pokazale, da lahko visoki odmerki vitamina C pomagajo pri preprečevanju različnih vrst raka. Tukaj velja opozorilo že kar na začetku. Visoke doze se daje zgolj in samo intravenozno in še to pod strogim nadzorom. V oralni obliki lahko dosežemo celo nasprotne učinke, zato si sami nikar ne predpisujte višjih odmerkov od treh do štirih gramov, pa še pri tej dozi lahko pride do bolečin v želodcu in driske. Terapija s srednje visokim odmerkom vitamina C pomaga pri zaščiti celične strukture, vključno z beljakovinami, kolagenom in DNA iz reaktivnih vrst kisika (ROS).

IMUNSKI SISTEM IN DETOKS
Odnos med vitaminom C in toksičnostjo telesa je kompleksen. Ljudje s pomanjkanjem vitamina C so bolj dovzetni za okoljske onesnaževalce, toda izpostavljenost strupom, kot sta svinec ali benzen, bo izčrpala zaloge vitamina C v telesu. Dokazi tudi kažejo, da pomanjkanje vitamina C telesu ovira procese razstrupljanja. Vitamin C tudi deluje kot zbiralec prostih radikalov in nevtralizira imunosupresivne toksine, katere proizvedejo nalezljive bolezni. Prosti radikali povzročajo raka. Antioksidanti (kot je vitamin C) jedo proste radikale. Telo lahko uporablja tudi visoko količino vitamina C za preprečevanje učinkov oksidacijskega stresa, ki nastane zaradi vdihavanja strupenih plinov ali kajenja. V teh primerih se daje 7,5g, navadno z drugim, zelo močnim antioksidantom glutationom. Visoko količino vitamina v krvnem sistemu, ki ga daje vitaminsko infuzijsko zdravljenje, uporablja telo, da pospeši okrevanje od gripe, oziroma za hitrejše okrevanje kadarkoli, ko gre za bakteriološka ali virozna obolenja.HITREJŠE CELJENJE
Dodajanje vitamina C z IV vitaminsko terapijo prav tako pomaga pri sintezi lizina in prolina. To so koristne aminokisline, ki so potrebne za normalno delovanje vezivnega tkiva. Prav tako igrajo pomembno vlogo pri zdravljenju ran, saj so vezna tkiva uporabljena v postopku celjenja ran in tkiva, npr. pri operacijah.PROIZVODNJA KOLAGENA
Druga prednost srednjih odmerkov vitamina C je ta, da pospešuje proizvodnjo kolagena v telesu. Kolagen je strukturni protein, ki je prisoten v kosteh. Zagotavlja strukturno podporo za arterije in žile.
Pomanjkanje kolagena v telesu povzroča različne zaplete, kot so slabe krvne žile, vezi, kite in kosti. To lahko privede do kapi, raztrganinah kit in vezi. Seveda vse vemo, da je kolagen tudi tisti, ki daje koži gladkost in prožnost. Srednje visoke doze vitamina C z glutationom razstrupljajo telo, kar pomeni detoks od slabih navad in čiščenje jeter, ob tem pa, oooo, tega boste zelo vesele, vitamin C in glutation delata kožo svetlo in sijočo, brez rjavih madežev, s tvorbo dodatnega kolagena pa se skrije tudi pomarančasta koža po stegnih, bolj znana kot celulit ali eden izmed največjih sovražnikov ženskega spola. Vitamin C pomaga pri razgradnji maščobe v energijo. Torej dve muhi na en mah. Imamo več energije in manj maščobe!

Intravenozni vitamin C povzroči, da kemične snovi v telesu niso več strupene, prečisti jetra ter okrepi nadledvični žlezi.
STRES – IZGORELOST IN VITAMIN C
Stres je velikanski potrošnik vitamina C, nadledvična žleza, ki dela med stresom na previsokih obratih ga potrebuje za obnovo, visok kortizol v organizmu zvišuje nivo sladkorja in tudi tu nastopi vitamin C, ki pomaga ta sladkor presnoviti v energijo. Z vnosom vitamina C povečamo proizvodnjo karnitina aminokisline, ki služi kot most, ki prenaša maščobo v mitohondrije, kar pomaga pri proizvodnji energije. Na ta način vitamin C poveča energijo in zmanjša izčrpanost. Še ena prednost, ki jo daje vitamin C pri kroničnem stresu je, da prispeva k pretvorbi tirozina v adrenalin, ki znižuje nivo kortizola, stresnega hormona v telesu.PREVENTIVA PROTI RAKU
Visoke doze preprečujejo vnetja, ki so eden glavnih dejavnikov za nastanek te bolezni. Vnetja v telesu predstavljajo povečano nevarnost za nastanek različnih vrst raka, pri rakavih pacientih pa vnetja močno zmanjšujejo možnost uspešnega zdravljenja oziroma okrevanja. Vnetja namreč oslabijo imunski sistem, vplivajo na sindrom kaheksije in zmanjšujejo odzivnost pacientov na terapijo.VITAMIN C POSTAJA HUDA KONKURENCA KEMOTERAPIJI
Pri zelo velikih odmerkih vitamin C, govorimo od odmerkih nad 25g se ustvari koncentracija vodikovega peroksida, ki naj bi zmanjšal možnost raka. Pravzaprav, če povemo laično: peroksid vstopi v rakovo celico, ki jo dobesedno raznese, medtem, ko so zdrave celice na vodikov peroksid neobčutljive. To je tudi velika prednost pred kemoterapijo, ki uničuje tudi zdrave celice, za razliko od vitamina c, ki se loti samo slabih, bolnih celic. O tem je napisanih veliko študij in mnoge klinike po svetu paciente že zdravijo na ta način. Seveda pa to ni edini način in tudi ni učinkovito, ko že vse drugo odpove. Žal se večina pacientov odloča za ta korak prepozno.


Tudi bolnikom, ki so šli skozi kemoterapijo vitamin C resnično pomaga. Uničuje proste radikale, ki jih je povzročila kemoterapija. Uporablja se varno skupaj s terapijo, razen pri uporabi zdravila metotreksata. Bolniki tako hitreje okrevajo in dobijo več energije.
Nekatere študije so celo potrdile, da lahko visoki odmerki vitamina C pomagajo pri zdravljenju raka pri stanjih, kjer je zdravljenje s kemoterapijo in obsevanjem odpovedalo. se niso dobro odzvali na zdravljenje s radioterapijo in kemoterapijo.
Zadnje dodano

KAJ SE DOGAJA NA FIZIČNEM NIVOJU
Tretja faza IZGORELOSTI - STE NA ROBU BANKROTA ENERGIJE?
STE TUDI VI BLAGOVNA ZNAMKA IZGORELOSTI?
Prva faza IZGORELOSTI ali Utrujena kraljica
Druga faza IZGORELOSTI - ALI STE ADRENALINSKI ODVISNIKI ALI NE MORETE VEČ VSTATI S KAVČA
MACA COFFEE skodelica energije in hormonov
Kdaj in kaj zdravimo z visokimi DOZAMI VITAMINA C
Diagnoza: Popolna izčrpanost
FUTURISTIC BLOG

ODPUSTITE SI

Eno najtežjih priznanj je, da smo naredili napako, ki je lahko včasih usodna. Kako odpustiti sebi in drugim ali celo prositi za odpuščanje? Kakšne so posledice neporavnanih računov z vestjo?

PREBERI VEČ
INSTAGRAM
PRIJAVITE SE