SPREMLJAJTE NAS


BLOG


IZGORELOST V NADALJEVANJKAH ...

STE TUDI VI BLAGOVNA ZNAMKA IZGORELOSTI?

 

Karkoli odprem, od televizije do revij in socialnih omrežij, povsod vame skoči in skače izgorelost. Samozvanih strokovnjakov je že skoraj toliko kot izgorjencev, pa vendar, ZAKAJ ni rezultatov??? Zakaj to temo še vedno pokrivajo psihiatri in psihoterapevti???, če je pa vendar izgorelost stanje, ko nam "izgorita nadledvični žlezi", kar je nekaj fizičnega in zagotovo tega ne zna popraviti psihiater z antidepresivi, ups, oprostite, z antipsihotiki, ker antidepresivi niti ne pomagajo ali pa celo poslabšajo situacijo. da ne bo pomote, ne mislim, da nima psiha čisto nič z našo izgorelostjo. Ima jo, sicer ne bi pristali v tem letalu. Verjamem, ne, vem pa, da pride na vrsto šele takrat, ko se vsaj malo sestavio in postavimo na noge. Kako neki si zamišljate, da lahko človek spremeni karkoli, ampak karkoli, če nima niti toliko moči, da se privleče do stranišča in je poln megle v glavi, ob tem pa ima neskončne migrene, PMSje, če ima sploh še cikluse, spi itak ne, je minimalno ali pa se hrani z najboljšo možno obliko cukra, da vsaj malo zadovolji nadledvične, ki mečejo kile sladkorja v kri, oziroma bi jih rade, pa nimajo niti te moči več.in res me neskončno jezijo vsi ti "znanstveniki", ki priporočajo čuječnost, pot k sebi in vse sorte meditacij, zvijanj v klobčič, medtem, ko to izmozgano bitje sedi s črnimi kolobarji okoli oči in ima strahotne bolečine v kosteh, mišicah in laseh. pa kako lepo vas prosim naj v tem stanju pride do čuječnosti?

TUKAJ PRIDE KAKO! Ker je naše telo podhranjeno vseh, ne le enega izmed njih, hranil, ker smo prekurili živčni sistem, sesuli hormone in se zraven še tako sekirali, da je naša prej prefekcionistična samopodoba potonila v mlaki stresov in lastnih tragedij, res ne moremo pričakovati, da bo magnezij iz Donata ali pa v citratni obliki naredil čudeže.
Kaj vam dajo v bolnici po operaciji, kadar ste res hudo bolni????

INFUZIJE!!! Zakaj? ker telo ni sposobno samo absorpcije, ker dela prepočasi in premalo učinkovito, ker receptorji, ki sprejemajo hranila enostavno ne potegnejo skozi skoraj nič. zato tudi tabletke nimajo dovolj moči, da bi karkoli spremenile. zato so tu "konjske" doze hranil v infuziji. in vsi, čisto vsi, ki so to dali skozi vedo, da je res! Da to ni reklama, ampak preprosto dejstvo. in šele potem pridejo na vrsto hormoni, ki ti pomagajo,da spet dela ščitnica, ki jo nadledvična UGASNE, da spet spimo, da lahko zaživimo. In v redkih primerih je potrebno dodajati kortizol, če se sama nadledvična žleza res ni mogla obnoviti in okrepiti. Ja, seveda moramo počivati, jesti boljše kot kadarkoli, spremeniti način razmišljanja, pospraviti podstrešje in narediti revizijo, ampak šele, ko to zmoremo.

Ampak ne, ker je to trend specialistov in strokovnjakov, ker so si psihiatri prilastili izgorelost in lepijo nanj vse, od depresije, manične depresije, borderline ...; ker je družba rada pod stresom in ker to vrti svet bomo še dooolgo časa izgoreli in burn out in OUT! Avtu pa znamo zamenjati olje, napolniti tank in on pelje. Če se je še kje kaj pokvarilo privijemo in on z lahkoto brzi v pomladnem vetrcu dalje. Drvimo tudi mi! Eni s polnimi, drugi s praznimi baterijami. eni se ustavimo in uživamo v zelenih gričkih, drugi jih ne vidijo.Tole sem napisala ne zato, da kritiziram, ne zato, ker prodajam, ampak zato, ker VEM kako se temu streže. Ker že deset let vem, ker sem sprobala s svojima dvema burn outoma do konca, ker sem na noge postavila tudi že kultne blagovne znamke izgorelosti, ker te ljudje enostavno spet funkcionirajo.
 
Objavil: Futuristic Life


 

 Zadnje dodano

KAJ SE DOGAJA NA FIZIČNEM NIVOJU
Tretja faza IZGORELOSTI - STE NA ROBU BANKROTA ENERGIJE?
STE TUDI VI BLAGOVNA ZNAMKA IZGORELOSTI?
Prva faza IZGORELOSTI ali Utrujena kraljica
Druga faza IZGORELOSTI - ALI STE ADRENALINSKI ODVISNIKI ALI NE MORETE VEČ VSTATI S KAVČA
MACA COFFEE skodelica energije in hormonov
Kdaj in kaj zdravimo z visokimi DOZAMI VITAMINA C
Diagnoza: Popolna izčrpanost
FUTURISTIC BLOG

ODPUSTITE SI

Eno najtežjih priznanj je, da smo naredili napako, ki je lahko včasih usodna. Kako odpustiti sebi in drugim ali celo prositi za odpuščanje? Kakšne so posledice neporavnanih računov z vestjo?

PREBERI VEČ
INSTAGRAM
PRIJAVITE SE