SPREMLJAJTE NAS


BLOG


MOJ DNEVNIK ČREVESJA 12. DAN


PREPOROD SE JE ZAČEL


Verjetno imamo največji problem za držanje katerekoli diete v tem, da omagamo, ker smo ves dan na poti, v službi, v glavnem nekje, kjer ne najdemo ravno hrane, ki jo lahko uživamo. Zato je najpomembnejše, da si ob receptih, ki so predpisani in zaradi katerih nam je lažje slediti, preberemo tudi tisti, teoretični del, ki nas poduči kaj JA in kaj NE. In, da si naredimo back up plan, če se kje zataknemo, če si nismo prej pripravili kosila, če se znajdemo s poslovnimi partnerji na kosilu, kjer se moramo obnašati čisto normalno, saj jim nočemo razlagati o dieti. Tudi prijatelji in družina nam navadno niso v kakšno veliko pomoč, še posebej, če je posredi kakšno praznovanje. Meni je mama rekla, da je ne maram, če ne pojem kar je pripravila. Zato se moramo dvojno oborožiti. Proti svojim lastnim skušnjavam in nagovarjanjem iz okolice. Je pa res, da je vsak dan lažje. Okusi, ki sem jih pogrešala na začetku so izginili in prvič v življenju imam na štedilniku vedno nekaj pripravljeno ali pa nosim s seboj termovsko z juhico in eno mini posodico z mojim fermentiranim ingverjem.
Če nič drugega sem se naučila planirati svoje obroke ne da bi bila pri tem obsedena s tem kaj bom jedla in česa ne smem.

Torej: hrana ni problem, pogrešanje malo bolj junk food okusov je še živo, prijatelji, ki jim nisi več všeč, ker se trudiš živeti zdravo, pa si ali zatiskajo oči ali pa niso pravi prijatelji. Ne morem reči, da mama ni prava mama, mi gre pa malo na živce, ker se ji ne da nič dopovedati.

Po pančakarmi in ajurvedskem čiščenju ( nalogi, razlagi tega dne), sem se odločila za dve stvari, ki jih bom dodajala in pravzaprav vrnila v svoj vsak dan. Začela sem si spet čistiti jezik z bakrenim strgalnikom. Jezik res ni imel bistvenih oblog, vem pa, da mi baker omogoča nevtralizacijo viška kisline v želodcu. Zato si čistim jezik zvečer, da me zjutraj ne bo bolel trebušček.

Druga stvar pa je suho ščetkanje kože. Vsak dan od spodaj navzgor. Tudi to bo pospešilo čiščenje, pa poletje je pred vrati in jaz imam čisto sivo polt. Tako bom v istem zamahu prekrvila kožo, da bo bolj rožnata in s tem pospešila izločanje strupov iz telesa, koža pa bo na koncu bolj živa, svetleča in celo napeta.

Jaz imam občutek, da se spravljam v red na čisto vseh nivojih. Ena sama pridnost me je, samo spim še vedno ne pred polnočjo, čeprav vstajam uro prej, kot navadno. Seratonin, hormon sreče se v meni dviguje kot jutranje sonce, zato je tudi pametno, če vstajam skupaj z njim. Saj poznate; po jutru se dan pozna. Če se zbudimo z nečim lepim, če zjutraj porabimo vsaj deset minut za svoj cilj, se moč jutranje svetlobe potroji in svetlobo doživljamo ves dan; kot dan stkan iz sanj. Začela sem izkoriščati ta čudovita, mirna jutra, čeprav me morda ne čakajo same rožice na poti dneva, čeprav se mi ves čas mudi in čeprav so ene stvari videti nepremagljive. Sliši se banalno, ampak res deluje. Vsak dan!

Ariana

Zadnje dodano

KAJ SE DOGAJA NA FIZIČNEM NIVOJU
Tretja faza IZGORELOSTI - STE NA ROBU BANKROTA ENERGIJE?
STE TUDI VI BLAGOVNA ZNAMKA IZGORELOSTI?
Prva faza IZGORELOSTI ali Utrujena kraljica
Druga faza IZGORELOSTI - ALI STE ADRENALINSKI ODVISNIKI ALI NE MORETE VEČ VSTATI S KAVČA
MACA COFFEE skodelica energije in hormonov
Kdaj in kaj zdravimo z visokimi DOZAMI VITAMINA C
Diagnoza: Popolna izčrpanost
FUTURISTIC BLOG

ODPUSTITE SI

Eno najtežjih priznanj je, da smo naredili napako, ki je lahko včasih usodna. Kako odpustiti sebi in drugim ali celo prositi za odpuščanje? Kakšne so posledice neporavnanih računov z vestjo?

PREBERI VEČ
INSTAGRAM
PRIJAVITE SE