SPREMLJAJTE NAS


BLOG


MOJ DNEVNIK ČREVESJA 23. DAN

MOJI JEDILNIKI - MOJ NAČIN
Po tolikem času je mogoče čas, da shodim sama. Veliko nas je v akciji in kar vidim je, da čez vikende veliko manj spremljate in se premikate dalje. Če so vikendi problem in želimo malo več svobode, smo na piknikih, rojstnodnevnih zabavah ali pohajkujemo naokrog, ob tem pa nočemo izpasti kot kakšni friki, potem se moramo navaditi na dve stvari. Prvo je, da imamo pravico reči NE in to brez opravičevanja. Na žalost nas družba v naših dobrih odločitvah kot je npr., da ne jemo več sladkorja, ne kadimo, ne pijemo alkohola ali smo se odločili za kak drug ukrep, ki je za naše zdravje pomemben; NE PODPIRA. Vedno se najde kakšna mama, tetka ali dobra prijateljica, ki te nagovarja, da ne bo konec sveta, če danes, za njen rojstni dan poješ malo kruha in njeno domačo torto.

Ko smo rešili prvo težavo je druga ta, da ne ostanemo na vseh teh zabavah, poslovnih kosilih in bog ne daj zmenkih pred praznim krožnikom s kozarcem vode v rokah.
Sama sem si naredila že kar lep spisek jedi, ki jih jem zunaj. Skoraj povsod imajo govejo juho. V domači gostilni prosim še za malo zelenjave iz juhe in govejega mesa. To je več kot po pravilih in še super kosilo. Sicer pa pojem dva čevapčiča z ogromno zelenjave na žaru. Na rojstnih dnevih imam več težav, če je hrana sestavljena iz samih prigrizkov. Zato sem zadnjič prinesla veliko skledo domače salse, ki smo jo jedli na koruznih hrskih. Na piknik pa bučkine špagete s pečeno slanino in pesto omako. Ali pa spečem sardelce in jih naredim s kisom in kaprami v solati. In zlato pravilo: Nikoli ne pozabite nositi s seboj nekaj fermentiranega. Moja izbira je fermentiran ingver. Problem je le, da ga vsi hočejo jesti. Kar hočem povedati je, da naredite iz svoje diete nekaj posebnega. Namesto, da se izgovarjate česa vsega ne jeste bodite trend seterji zdravega načina prehranjevanja. Ne sabotirajmo se, kar smo se tudi danes spomnili v našem dnevnem izzivu. Vredno je vsake toliko postaviti stvari na pravo mesto. Veliko lažje potem korakamo naprej, se ne ustavljamo pri vsaki opazki, nas ne ruši prva sapica. Preprosto postanemo trdnejši, odpornejši in bolj odločeni vztrajamo na svoji poti.
Osvežujoča solata v kozarcih za piknike:
plast petršilja ali bazilike
plast kuhane koruze
plast narezanega paradižnika
plast kuhanega piščaneca (mariniranega s kisom in oljčnim oljem in šalotko)
plast se zaključi z rezinami avokada … Ariana
Zadnje dodano

KAJ SE DOGAJA NA FIZIČNEM NIVOJU
Tretja faza IZGORELOSTI - STE NA ROBU BANKROTA ENERGIJE?
STE TUDI VI BLAGOVNA ZNAMKA IZGORELOSTI?
Prva faza IZGORELOSTI ali Utrujena kraljica
Druga faza IZGORELOSTI - ALI STE ADRENALINSKI ODVISNIKI ALI NE MORETE VEČ VSTATI S KAVČA
MACA COFFEE skodelica energije in hormonov
Kdaj in kaj zdravimo z visokimi DOZAMI VITAMINA C
Diagnoza: Popolna izčrpanost
FUTURISTIC BLOG

ODPUSTITE SI

Eno najtežjih priznanj je, da smo naredili napako, ki je lahko včasih usodna. Kako odpustiti sebi in drugim ali celo prositi za odpuščanje? Kakšne so posledice neporavnanih računov z vestjo?

PREBERI VEČ
INSTAGRAM
PRIJAVITE SE