SPREMLJAJTE NAS


BLOG


MOJ DNEVNIK ČREVESJA 6. DAN


6. DAN SEM JEDLA FAJN
Kriza? Ne! Prekrški, niti ne. Bolj spuščanje obrokov. Zame je trikrat na dan resno jest cela umetnost, ampak se trudim.

Kako sem speljala ta dan?
Ponedeljek je bil in moram rečt, da imam rajši vikende. Ha ha. Čudno ne. Ne, resno, rajši jih imam zato, da si lahko vse v miru pripravim. Ampak zdaj sem že pravi strokovnjak. Lepo sem si prilagodila, da nisem lačna, da imam vedno 3x obvezno (congee, kostna juha in fermentirano) vedno pri roki, ker to dejansko sodi v vsak obrok.

Kaj in kako sem jedla:
Zjutraj res nisem imela veliko časa, na hitro sem si pogrela juhico in jo spila eno veliko skodelo. Lepo po požirkih. Ker je to mastna stvar, sem vzela zraven še predpisano dozo kurkume. Hvala bogu, da je v kapsulah, ker je ne bi mogla jesti na žlico, pa če je še toliko zdrava. Zraven je šel z juho še L glutamin, ki ga bomo kmalu pojedli manj, je pa res popolnoma nujen za leaky gut ali prepustno črevesje, ki ga imate vsi z avtoimunsko boleznijo. Encime, mačji krempelj in probiotike sem prišparala za sladico :). 
Ker se je po juhici oglasil moj neizživeti čustveni jaz, sem si zmešala kar v bidon pol litra kokosovega mleka z I MUNO  mešanico superfoodov z gozdnimi sadeži in vsemi najmočnejšimi medicinskimi gobicami, D vitaminom, moringo, v glavnem vojsko pomagačev; v mojem primeru ne samo za imunski sistem , ampak predvsem za sklepe s katerimi imam zadnje čase nekaj več dela. Spila sem jo med potjo, v avtu. To imam najraje. Radio z res dobro glasbo – na glas, pa hitro vožnjo in bidonček s sladico. Edino sladico, ki mi je še ostala. 
Do dveh je bilo to to. Fino je, da tudi, če smo navajeni še vmesnih obrokov, med njimi mine vsaj tri ure. 

Kaj se je za malice? Lahko juhice, lahko congee ali ovsene kosmiče – kuhane z nečim. Ali malo zelenjave, ali s cimetom in nekim rastlinskim mlekom. NE velja za sadje in jogurte, ker vem kako  je ogromno tistih, ki mislijo, da jedo zdravo, dobesedno odvisnih od jogurta. Baje je to zato, ne baje, obstaja resna študija, da jogurt in čokolada vsebujeta podobne substance kot so v extasyu in hranijo našo željo po ljubezni. Ne gre za seratonin!  Če že ne morete brez sadja, naj bo kompot iz jabolk. Velikokrat med obroki v resnici nismo lačni, temveč žejni in živčni in tako polnimo praznino. Zato jaz že nekaj časa pijem vmes toplo, ampak res toplo vodo in me res zadovolji. Topla voda nam greje ledvička, to pomeni, če ste skurjeni, je to zelo dobrodejno za naše uboge nadledvične žleze.

Torej, jaz imam tale poc od riža vedno max 2x na dan ( če se ne mislim ravno rediti) in nikoli, bljek fuj, samega, po eno pest zraven kosila kot neko prikuho. Sem pa tudi polpetke delal iz njega in po moje se da tudi nekakšne čapate delat, če ste v paniki zaradi kruha, čeprav je tudi oblika pri tejle naši čistilni fazi boljša v poc stanju.

In malica ali nadomestni obrok je lahko tudi ena od mešanic: I muno ali Burn Out Reset. 
V glavnem, jaz sem za kosilo jedla odlične kozice z mangom in kokosovim mlekom. Res je rahlo eksotična hrana, je pa popolnoma simpl in hitro pripravljena. Zraven sem jedla fermentirane kumare, ker sem pri fermentiranju še najbolj na silo. No, kumare se mi zdijo nekako nevtralne in jem po novem fermentirane kumare. To se mi tudi zdi, da so vsi spustili. Do juhe in congee poca še nekao gre, pri fermentiranju pa se že malo zatakne. Najbolj simpl je, če kupimo kislo zelje in potem ga pri vsakem obroku malo piknemo. 

Še malo bolj vsi pletejo, pletete, pletemo, uf, čist sem se že zapletla. Nagovarjam vas, nas in njih, včasih pa še dragi dnevnik. Glavno, da se mi razumemo. Svoji, moji lektorici sem se že javno opravičila za sramoto, ki ji jo delam. Bom šla skupaj z našim zdravnikom polagati izpit iz slovenščine C1 ali znanje odličnosti, kar po novem zahteva zdravniška zbornica, medtem pa na Kliničnem centru Ljubljana in Maribor zelo redko slišiš slovensko besedo.

Hotela sem pa pravzaprav reči, da se pletete z dodatki, ki jih čisto vsak je po svoje in si vzame samo probiotike ali samo ne vem kurkumo ali …, skoraj nihče pa ne je vsega, kot je predpisano in je verjemite ali ne najceneša možna varianta, da pridemo do cilja. Vse ostalo je napol, ker ni rezultatov tudi vi pojeste tisto eno samo stvar na pol in ostanek vam binglja v omari, dokler nimate že čisto polnih omar z raznimi dodatki s katerimi pri najboljši volji ne veste kaj bi. Zato so se vam kar malo zamerile vse te tabletke, praški, superživila … Torej, vse naenkrat, pa nič ne sme ostat in potem bo mir.Treba je naredti cel režim kot je treba.

Večerja!
No, tuki imam pa jaz problem. Tolk sem uničena po celem dnevu, da se mi zvečer enostavno ne ljubi več kuhati. Zato ali prešpricam večerjo, včasih pojem juho, včasih pa sem kar lačna. Ta del moram še res nekako izpiliti. Drugače pa mi kar gre za začetnika v dietah.
Ariana


Zadnje dodano

KAJ SE DOGAJA NA FIZIČNEM NIVOJU
Tretja faza IZGORELOSTI - STE NA ROBU BANKROTA ENERGIJE?
STE TUDI VI BLAGOVNA ZNAMKA IZGORELOSTI?
Prva faza IZGORELOSTI ali Utrujena kraljica
Druga faza IZGORELOSTI - ALI STE ADRENALINSKI ODVISNIKI ALI NE MORETE VEČ VSTATI S KAVČA
MACA COFFEE skodelica energije in hormonov
Kdaj in kaj zdravimo z visokimi DOZAMI VITAMINA C
Diagnoza: Popolna izčrpanost
FUTURISTIC BLOG

ODPUSTITE SI

Eno najtežjih priznanj je, da smo naredili napako, ki je lahko včasih usodna. Kako odpustiti sebi in drugim ali celo prositi za odpuščanje? Kakšne so posledice neporavnanih računov z vestjo?

PREBERI VEČ
INSTAGRAM
PRIJAVITE SE