SPREMLJAJTE NAS


BLOG


MOJ DNEVNIK ČREVESJA 2.DAN


ZAPOZNELI NAKUPI ALI VODIČ PO NUJNIH SESTAVINAH!



Dragi dnevnik,

Začela sem dan ohhhh, kako zgodaj. Ob prezgodaj po prekratkem spanju. Takoj sem si navila NIRVANA FITNESS in odgibala prijetno vajico, zraven pa pazila na vdihe in izdihe, ker v temu je bistvo te vadbe.Vlakec se je zgodil čisto takoj, kar je pri meni itak normalno. Vozni red brez zamud. Vsaj nekdo ne zamuja, ker jaz vedno, ne glede na to koliko se trudim vse zamudim.Tudi dodatki so nekako uspeli priti do mene in pojedla sme vse po predpisih, ker točno vem (no, če jaz ne, potem pa res ne vem kdo ve) kako pomembno je ustvariti pravo okolje za rehabilitacijo in moč celjenja, da bo tudi čiščenje potekalo brez neprijetnih stranskih učinkov in da ga bom sploh lahko prenesla. Sem si pa prišparala BURN OUT RESET bolj za krizne momente, ko bom res lačna in meni toliko proteinov (ki jih očitno ne prebavljam dobro) zjutraj na prazen želodček ne naredi neke idile. To morate vedeti; če ste slabokrvni, nimate dovolj kisline in verjetno tudi proteinov – mesa, ne prebavite dovolj hitro, potem pa vas tišči in sili k slabosti. Zato vidite so tu encimi. En kislinski test bomo naredili, ko bomo malo padli v rutino.
Ker sem imela že včeraj naštudirano brzinsko prehranjevanje brez grehov in spuščanja obrokov je šlo že skoraj kot je treba. Juha bo kuhana šele popoldan!Jutranjo juho sem tako spila pri svojem super bratu v Bistroju Zvezda, čeprav so me gledali zelo čudno, ko sem namesto kavice spila pol litra juhe. Dobila sem jo s korenčki in zelenjavo, pa še en mini košček mska je plaval notri. Odlično podprta sem lahko nadaljevala dan. Čisto nič mi ni manjkalo in prav vesela sem bila, ker jaz res ne maram prepovedi (nobenih!), tako, da se mi že sama misel na to, da bom prikrajšana za kaj zdi nemogoča.

Tako podprta sem se usedla na kolo (moram malo trenirat, ker mi po operaciji mal manjka gibljivosti), se zapeljala na tržnico in se lotila nakupov. Moj spisek je obsegal vse za nujno juhico, congee in kašo. Vse na zalogo za 14 dni (razen kosti), da ne bom vsak dan norela po trgovinah. Kot rečeno, pri mojem mesarju sem nabavila 6 mozgovih, govejih kosti. Zanje sem plačala okoli 3 eure. Podučil me je, da je žolce sicer več v telečjih kolenskih kosteh, ampak jih danes ni imel. Dobre so tudi konjske, svinjske kosti in ribje glave, pa kurja koža, ampak vas s tem res ne bi že drugi dan utrujala. Naj vam povem, da je okus juhice čisto enak goveji juhci, samo malo bolj gosta je.Zelenjavo sem vzela vso, ki mi je prišla pod roke: korenje, zeleno, kolerabo, veliko petršilja z listi in korenino, pa čebulo in rumen koren. Za vso zalogo sem dala sicer 7 €, ampak je imam za vsaj 4x.

Malce kasneje sem se peljala iz svoje ordinacije za katero sva naredili z našo novo pridobitvijo dr. Ano (naj zaenkrat ostane samo Ana) končni spisek sestavin, ki jih bomo v bodoče dajali intravenozno za vrsto težav, za športnike, za anti aging, pomanjkanje železa, B12, C vitamin …; no peljala sem se mino Hoferja in tam našla vse BIO kosmiče. Naredila sem si kar lepo zalogico kvinojinih, riževih in ovsenih, pa še čisto navaden BIO bel riž za congee. Plačala nekih 9€.
Ker imam v hladilniku od fermentiranih zadevic samo ingver, sem vseeno rajši kupila še pol kilograma zelja, ker ingver pa res ne morem jesti trikrat na dan. Itak pa potrebujemo zraven vsakega obroka samo dva žlički fermentiranega.

Ko se malce umiri tale režim bom naredila svojo zelenjavco, ki se mi bo ob temle sončku kaj hitro skisala. Kot je razvidno iz priloženega se je treba znajti in vse stvari poenostaviti. Še vedno se držim vseh pravil, samo malo se znajdem, da mi ni treba ravno cel dan razmišljati o hrani. Domače naloge nisem brala, ker sem jo že napisala, sem pa resno razmislila o pomanjkanju l dopamina in seratonina. Uživanje (občutek užitka ti daje ravno dopamin) bom morala nujno vključiti v proces prenove. Seratonin pa mi dela problem zvečer, ker je to najboljši relaksant in glede na to, da sem zvečer še vedno preveč navita mi pride prav, ker ga jem posebej v obliki 5HTP ja, ki sem ga zmešala v Good Night mešanico. JUHCA SKUHANA!!! Velik pisker je imam in ker sem se toliko načakala sem jo takoj zvečer pojedla eno veliko skodelico, vanjo pa sem dala tudi sveže skuhan poc od ovsenih kosmičev. Je pa dobro in naješ se, ker sama voda me res ne drži pokonci.


NAPAKA DNEVA!

Moja stara mama me je lepo naučila, da se juha skuha, ohladi in z nje pobere vsaj pol maščobe in zelenjavo in potem se jo da v hladilnik, da se ne skisa. Jaz pa na vrat na nos in spila sem čist preveč maščobe ☹ . Ja, se zgodi tudi najboljšim …Spat sem šla malo čez vozni red, ampak sem prej lepo oddihala – ob 12.00.

Dragi dnevnik, še tole:
Moja lekcija za danes! KO najmanj pričakuješ ti nekdo od nekje prinese darilo. Resno. Na mojih vratih je visela lepa darilna vrečka z mojim imenom. Notri pa knjiga Aristotela, zobna krtačka, kava in pismo neznanega darovalca. Pravo darilo pa je bilo v knjigi. Prva stvar, ki sem jo prebrala je bila: » …napor in sprostitev ne smeta biti ne prevelika ne premajhna, ampak srednja, kot ti narekuje zdrava pamet.«
Kako enostavno, pa vendar, zakaj potem izgorimo, se prekurimo in izčrpamo do onemoglosti? Kje imamo zdravo pamet. Pa ravno mene je našel tale Aristoteles. In še kako ima prav.
Ariana




Zadnje dodano

KAJ SE DOGAJA NA FIZIČNEM NIVOJU
Tretja faza IZGORELOSTI - STE NA ROBU BANKROTA ENERGIJE?
STE TUDI VI BLAGOVNA ZNAMKA IZGORELOSTI?
Prva faza IZGORELOSTI ali Utrujena kraljica
Druga faza IZGORELOSTI - ALI STE ADRENALINSKI ODVISNIKI ALI NE MORETE VEČ VSTATI S KAVČA
MACA COFFEE skodelica energije in hormonov
Kdaj in kaj zdravimo z visokimi DOZAMI VITAMINA C
Diagnoza: Popolna izčrpanost
FUTURISTIC BLOG

ODPUSTITE SI

Eno najtežjih priznanj je, da smo naredili napako, ki je lahko včasih usodna. Kako odpustiti sebi in drugim ali celo prositi za odpuščanje? Kakšne so posledice neporavnanih računov z vestjo?

PREBERI VEČ
INSTAGRAM
PRIJAVITE SE