SPREMLJAJTE NAS


BLOG


8 SPREGLEDANIH DOBROBITI


KAKO NARAVNO DO SIJOČE POLETNE POLTIVsako poletje nas bolj opozarjajo na škodljivost sončnih žarkov, vsako leto je več primerov hiper pigmentacije, da o melanomu sploh ne govorimo. Ni več ravno in, da smo čisto zapečeni, pretirano porjaveli, če pa že hodimo na sonce, se je dobro zavarovati na sto in en način. Naj bo to naravno in učinkovito. Pišemo o tem kako imeti svetlo polt brez nepotrebnih temnih madežev, kako pozdraviti akne, preprečiti neprijetno mastno kožo, jo zaščititi pred gubami in gubicami … Z receptom za želodček in masko za obraz … več pa si preberiteENOTEN PIGMENT BREZ TEMNIH MADEŽEV
KURKUMIN ima sposobnost, da enakomerno razporedi pigment in ustavi prekomerno tvorjenje melanina. Res je, da si vsi želimo zdrave porjavelosti, po drugi strani pa nas temni madeži od sonca naredijo mnogo bolj stare. Ne enakomerno razporejen melanin sproži tudi češerika in visok kortizol, proizveden od konstantnega stresa, toksinov in slabega življenjskega sloga.Ogromno denarja je vloženega v belilne kreme, ki so očitno še kako iskane v teh stresnih časih; vendar pa je slaba stran teh krem uporaba številnih zdravju nevarnih kemičnih sredstev, ki lahko vodijo v resna obolenja, ne samo kože, ki posrka v naš organizem največ strupov iz okolja.


PODPORA MASTNI KOŽI
Kurkumin je dobesedno magični napoj za preprečevanje neprijetnih mozoljev in vnetnih stanj. S pomočjo maščobnih kislin in polisterolov resnično zmanjša izločanje maščobe in oža pore kar za 25%.


PROTI AKNAM
Kurkumin je znan kot ubijalec bakterij. V primeru akn so to P bakteije; hkrati pa kožo pomirja. Študije so pokazale, da je kurkuma 36% bolj učinkovita od agresivnih krem azelinskimi kislinami.


ZAŠČITA PROTI POŠKODBAM OD UV ŽARKOV
Za staranje kože v vseh pogledih so krivi v veliki meri prav UV žarki, pa naj bodo to UVA ali UVB. V obeh primerih radiacija s pomočjo škodljivih encimov, ki jih sonce podpira, uničuje kalogen. Še dobro, da imamo kurkumo! Ta zmanjšuje število teh škodljivih encimov in ohranja kožo še naprej elastično.


MLADOSTNI VIDEZ IN BREZ GUBIC
Že samo zaradi dejstva, da je kurkumin eden močnejših anti oksidantov, hkrati pa deluje še proti vnetno, ga lahko postavimo na zmagovalno mesto v boju proti staranju. Študije so pokazale, da kurkumin, zmešan v vlažilni kremi veliko hitreje briše drobne gubice in daje videz bolj napete in gladke kože.


MASKA ZA MLADOSTNO KOŽO BREZ TEMNIH MADEŽEV:
 • Zmešajte: 2 jušni žlici sveže stisnjene limone,
 • 1 jušno žlico koruzne moke,3 kapsule kajenske kurkume,
 • 1 čajno žlico sode bikarbone.
 • Na debelo si namažite masko na obraz in jo pustite delovati 20 minut.
 • Pazite na predel okoli oči zaradi kajenskega popra, ki vam lahko nadraži oči.
 • Masko si dajte na obraz vsak drugi dan skozi cel dopust, oziroma nekajkrat na teden, čez poletje.

NAJBOLJŠA ABSORBCIJA, NAJBOLJ ZAŠČITENA KOŽA
 • Kurkuma je super zadeva, vendar ima slabo absorbcijo v telo.
 • Večinoma smo bili navajeni, da jo moramo zmešati z nečim mastnim. Zato je zlato mleko najbolj pogost način konzumiranja kurkume.
 • Najnovejše študije pa kažejo, da se kurkuma in kurkumin popolna absorbirata s pomočjo likopena, ki pa ga je na pretek v kuhanem paradižniku.
 • Oba bosta poskrbela za lepo razporejen pigment z vsemi dodanimi vrednostmi.
 • Od anti oksidativnega do protivnetnega delovanja in zaščite pred melanomom kože.
 • Naj vas to poletje spremljata paradižnik in kurkuma v hladni juhici, ki jo pripravimo popolnoma preprosto.


JUHICA ZA ZAŠČITO OD SONCA
Zmiksamo 2 zrela paradižnika, en mali strok česna, žlico oljčnega olja, par listov bazilike, sol in pa 3 kapsule Kajenske kurkume. To je vsa umetnost.
Serviramo pa jo lepo ohlajeno.

Zadnje dodano

KAJ SE DOGAJA NA FIZIČNEM NIVOJU
Tretja faza IZGORELOSTI - STE NA ROBU BANKROTA ENERGIJE?
STE TUDI VI BLAGOVNA ZNAMKA IZGORELOSTI?
Prva faza IZGORELOSTI ali Utrujena kraljica
Druga faza IZGORELOSTI - ALI STE ADRENALINSKI ODVISNIKI ALI NE MORETE VEČ VSTATI S KAVČA
MACA COFFEE skodelica energije in hormonov
Kdaj in kaj zdravimo z visokimi DOZAMI VITAMINA C
Diagnoza: Popolna izčrpanost
FUTURISTIC BLOG

ODPUSTITE SI

Eno najtežjih priznanj je, da smo naredili napako, ki je lahko včasih usodna. Kako odpustiti sebi in drugim ali celo prositi za odpuščanje? Kakšne so posledice neporavnanih računov z vestjo?

PREBERI VEČ
INSTAGRAM
PRIJAVITE SE