SPREMLJAJTE NAS


BLOG


MOJ DNEVNIK ČREVESJA 17. IN 18. DAN

KAKO NAJLAŽJE UGOTOVIMO KAJ NAM ŠKODUJEVsak dražljaj najprej sprejme koža, pa če ga čutimo ali ne. Najbolj je na udaru sonca, toksičnosti. Vase posrka vse kar vidimo in česar ne. In je tudi naš prvi čistilni organ. V več kot štirinajstih dneh sicer nisem opazila nekih drastičnih sprememb na koži, kar se tiče tipičnih detox reakcij. Poslabšalo se mi stanje ni, je pa čutiti večje izločanje skozi pore v obliki različnih vonjev, ki jih po pravici povedano jaz prej nisem poznala. Res je trenutno velikanska vročina, pa vseeno.

Je pa veliko drugih v akciji tožilo po različnih težavah. Od nenadne rdečice, nekakšnih dermatitisu podobnih in srbečih izpuščajev, malih mozoljčkov, zbadanja po koži, praskanja na točno določenem mestu … Zanimivo je, da me je velika večina spraševala, če niso mogoče krivi vsi ti dodatki, ki jih uživamo. Res zanimivo. Kako se vedno najde dežurni krivec. Končno smo začeli vnašati v telo, kar nam najbolj manjka, kar je dobro, obdolžimo pa prav ta del.

Večinoma so vsi ti izpuščaji čisto pravi odziv telesa na čiščenje. Kje neki pa bo šla vsa zapackana svinjarija ven, kot skozi limfo in kožo.
Druga popolnoma verodostojna razlaga pa je, da ste se vi vmes malce pregrešili. Pojedli pico, si privoščili sladoled, čokoladni, po možnosti in hopla, telo je odreagiralo veliko huje kot kadarkoli prej. NO, zdaj veste, če kaj privre na dan skozi kožo, je to alergija na določeno hrano, čiščenje in vaši grehi, ne pa dodatki k prehrani.
Če vas recimo srbijo rame (meni se je to dogajalo dve leti), je to znak zapackanih jetr.
Še eno stvar sem pogruntala v teh dneh. Od kar imam stisnjeno zelenjavo mi je lažje. Ne jem več toliko juhce, ker v tej neznosni vročini (trenutno je pri meni poletje in okoli 35 stopinj) in mi je res malce prevroče, da bi ves čas jedla juho.

Moj novi režim prehrane pri kateri sem še vedno 100% v kliniki za črevesje je: stisnem si liter zeljnega soka, ki ga pomešam s kumarami ali pa kupim že narejenega v trgovini, lekarni, … ostali obroki pa so skleda congee riža z zelenjavo na sto in en način, včasih tudi kak košček mska, ampak trenutno jem bolj ribice, školjke, morske sadeže.Ko je kriza, si zmečkam banano in jo dam v ovsene kosmiče, ki jih zalijem s kokosovim mlekom.
Čez dan spijem liter kokosove vode, ker sem bojda dehidrirana, kar je pokazal tudi termografski posnetek in zaradi česar je cirkulacija krvi slaba in žile se matrajo.

Zame je vikend in zato sem spravila kar dva dneva v enega.
Aja, pa delam si rahle pillinge iz kokosove maščobe, soli in limone. Da spravim strupe čimprej ven in pomagam koži, da zadiha.
Ariana
Zadnje dodano

KAJ SE DOGAJA NA FIZIČNEM NIVOJU
Tretja faza IZGORELOSTI - STE NA ROBU BANKROTA ENERGIJE?
STE TUDI VI BLAGOVNA ZNAMKA IZGORELOSTI?
Prva faza IZGORELOSTI ali Utrujena kraljica
Druga faza IZGORELOSTI - ALI STE ADRENALINSKI ODVISNIKI ALI NE MORETE VEČ VSTATI S KAVČA
MACA COFFEE skodelica energije in hormonov
Kdaj in kaj zdravimo z visokimi DOZAMI VITAMINA C
Diagnoza: Popolna izčrpanost
FUTURISTIC BLOG

ODPUSTITE SI

Eno najtežjih priznanj je, da smo naredili napako, ki je lahko včasih usodna. Kako odpustiti sebi in drugim ali celo prositi za odpuščanje? Kakšne so posledice neporavnanih računov z vestjo?

PREBERI VEČ
INSTAGRAM
PRIJAVITE SE