SPREMLJAJTE NAS


BLOG


MOJ DNEVNIK ČREVESJA 11. DAN


DAN SPREMEMB IN NOVIH NAVADMinilo je deset dni v katerih pa ni bilo dosti različic. Morali smo se navaditi na kostno juho, si narediti nekaj fermentiranega (jaz se še vedno vlečem ven z ingverjem in kislim zeljem, čeprav imam v planu rdečo peso z jabolki) in gore poc riža imenovanega congee ali razkuhanih ovsenih kosmičev. Nekateri stokate za zajtrkom, meni so najboljši kosmiči z mandljevim mlekom in cimetom. Pa malce kasneje kostna juhica, ki jo imam zelo rada, predvsem pa me napolni s podaljšano energijo in oblogo za želodček.

In zdaj, ko smo to osvojili bi takoj nekaj novega. Imamo novo vajo! Vajo za jutranje razgibavanje, za več ognja, ki nam da zagon v dnevu, požene srce in metabolizem. Če zjutraj ne obiščete posvečenega prostora ali posedate in preberete celo knjigo, preden spustite kak fižolček, potem se le lotite malo razgibavanja. Vajica je narejena, da se jo naučimo, potem pa brez videa ponavljamo. Jaz sem izrazito lene narave, kadar gre za vajo, kjer me nihče ne preganja, zato si preprosto spustim dve pesmi, da vem kdaj lahko končam. Navadno ima vsaka okoli tri minutke. Lahko pa si dam tudi Angie od Rolling Stones, da se prelisičim za celih petnajst minut. Danes je tudi dan za obračun s seboj. Ali se res bojujem proti sebi? Test je pokazal točno to, kar počnem. Ves čas me skrbi za cel svet, za ubežnike, grdobije, goljufije, okolje, živali, krivice … To me je vedno najbolj bolelo. Domov sem nosila male izgubljene mucice, enkrat sem prinesla gosko, pa posvojila vsakega kužka, četudi se je na koncu včasih izkazalo, da je pobegnil sosedom. V šoli sem se skoraj tepla za svoje sošolce, če se mi je zdelo, da se jim godi krivica. In, če česa ne razumem je to indiferentnost drugih, ki se jih čisto nič ne dotakne. No, s to nalogo sem jo jaz kar dobro odnesla, moja okolica pa me je ves dan poslušala kaj bi morali mi narediti, da bi bilo na svetu lepše. Ker je življenje največja vrednota! Zato moramo včasih preseči cono komforta.

Veliko premišljujem, veliko sanjam, lepše vidim svet!Sem pa danes tudi v izredno slabi koži. Nekako sredi dneva mi je glava kar kinknila od utrujenosti. Se mi zdi, da je to posledica čiščenja, je pa tudi res, da jem znatno manj ogljikovih hidratov in vsega. Lahko rečem, da se v desetih dneh nisem niti enkrat preveč najedla. Nasploh sem, verjetno zaradi juhe nekako ves dan sita. Tole utrujenost bom morala pa nekako rešiti. Takoj sem zamenjala svoj I muno v Burn Out Reset, ker je notri toliko adaptogenov, da mi bodo sigurno v parih dneh povrnili tole izgubljeno energijo. Je pa tudi res nekaj! Na to niti pomislimo ne. Če je telo rahlo utrujeno, mu dajmo počitek. Ampak ne, to pa ne. Ves čas moram delovati na 20 000 obratih. Ob tem pomisleku sem se odločila, da dovolim svojemu telesu počitek kadar me na to opozori. To bo velik proces, velika sprememba, verjetno precej večja od navajanja na kostno juho. Še posebej bo to potrebno upoštevati v teh dneh, ko se telo muči z odplavljanjem večletnih nesnag. Tudi do vrtoglavice, izpuščajev, bolečin v glavi lahko pride.

Pitje, predihavanje, gibanje so tu veliki pomočniki. Jaz bom danes naredila en temeljit piling s soljo in kokosovo maščobo, potem pa se bom potopila v kad.

Še ena sprememba je v našem programu. Če ste res 10 dni jedli predpisane, visoke odmerke L – glutamina, potem lahko zmanjšate vnos na 3x3 kapsule na dan. Če pa se boste po nekaj dnevih slabo počutili, se vrnite nazaj na 3x5 kapsul. Še vedno se mi zdi, da velika večina spremlja tale naš program malo po svoje. Preberete lahko vse programe, ki krožijo med resnično priznanimi strokovnjaki in videli boste, da je daleč bolje upoštevati program 100%, kot pa, da se vračate s pol poti nazaj na začetek. Tu smo zato, da spremenimo, kar nas slabi. Naše telo je popolno in, če mu vrnemo izgubljeno, bo samo prevzelo krmilo samozdravljenja.
Ariana

Zadnje dodano

KAJ SE DOGAJA NA FIZIČNEM NIVOJU
Tretja faza IZGORELOSTI - STE NA ROBU BANKROTA ENERGIJE?
STE TUDI VI BLAGOVNA ZNAMKA IZGORELOSTI?
Prva faza IZGORELOSTI ali Utrujena kraljica
Druga faza IZGORELOSTI - ALI STE ADRENALINSKI ODVISNIKI ALI NE MORETE VEČ VSTATI S KAVČA
MACA COFFEE skodelica energije in hormonov
Kdaj in kaj zdravimo z visokimi DOZAMI VITAMINA C
Diagnoza: Popolna izčrpanost
FUTURISTIC BLOG

ODPUSTITE SI

Eno najtežjih priznanj je, da smo naredili napako, ki je lahko včasih usodna. Kako odpustiti sebi in drugim ali celo prositi za odpuščanje? Kakšne so posledice neporavnanih računov z vestjo?

PREBERI VEČ
INSTAGRAM
PRIJAVITE SE