SPREMLJAJTE NAS


BLOG


»Po prvi injekciji sem oživela, shujšala in spomin se mi je povrnil!«

B12 za energio, proti depresiji, za srčne bolnike …



Kdaj zares potrebujete podporo:

Takšne in podobne so izjave naših pacientov po injiciranju vitamina B12. Večina ga je dodajala že prej, vendar očitno brez pravega rezultata. Saj je za vsako stanje potreben drugačen protokol.
Po raziskavah funkcionalne medicine se je izkazalo, da se doziranje B12 spreminja glede na različna stanja pacienta.

Samo pomanjkanje vitamina B12 - 1000 mcg metilkobalamina intramuskularno (v mišico) enkrat dnevno deset dni.

Depresija - izčrpanost – 1 mg metilkobalamina intramuskularno (v mišico) enkrat tedensko, 4x zaporedoma.
Kognitivne funkcije – spomin, megla v glavi – 1000 mcg metilkobalamina intramuskularno (v mišico) 4 dni zapored, potem pa nadaljujemo z enkrat mesečno dozo pet mesecev.


Zakaj NUJNO potrebujemo B12?

Vitamin B12 ali kobalamin je zlasti pomemben za živčni sistem in za ustvarjanje DNK in RNK, genskega materiala organizma.
Vitamin B12 in folna kislina sta bistvenega pomena za tvorbo rdečih krvnih celic, kar vpliva na oskrbo s kisikom organizma in daje energijo.
Vpliva na imunsko funkcijo in hitrost tvorbe celic.
Zaradi nizkega nivoja, ki je še vedno nad minimalno referenčno vrednostjo, lahko pride do depresije in motenj v razpoloženju.
Ker pomanjkanje povzroča motnje v delovanju mišic zapiralk – inkontinenco.
Vitamin B12 skupaj z B6 in folno kislino, znižanje visok homocistein v krvi, aminokisline, ki je povezana s tveganjem za razvoj bolezni srca, osteoporoze, Parkinsonove in Alzheimerjeve bolezni.

Pevci so si včasih pred koncertom vbrizgavali različne droge, danes je trend B12. Le s pomočjo tega čudežnega vitamina estradniki zdržijo naporne turneje in se jim energija hitro obnavlja.


Pomanjkanje vitamina B12 je kar 80% (po raziskavah, ki so jo naredili na naključnih 1000 udeležencih). Gre za zelo kompleksno strukturo, ki se težko veže v telesu. Želodec mora sintetizirati tako imenovan notranji faktor, ki veže vitamin B12 iz hrane in omogoča absorpcijo v tankem črevesju. Pomanjkanje notranjega faktorja ali kislega okolja v želodcu povzroča pomanjkanje vitamina B12. To pomeni, da starostniki, ki imajo navadno premalo želodčne kisline in vsi, ki jemljejo tablete proti kislini, za refluks …, nimajo želenih faktorjev za absorpcijo. Ravno tako so v rizični skupini vegetarijanci, ki bi morali obvezno dodajati B12.

Že blago pomanjkanje tega vitamina povzroča utrujenost, težave z dihanjem, drisko, živčnost, odrevenelost rok in nog, resno pomanjkanje pa povzroča nevrološke poškodbe. Kliničnih simptomov lahko ne občutimo leta, ko pa pride do izbruha, jih je težko sanirati, saj so ogrožene številne vitalne funkcije telesa.

70 od 100 depresivnih ljudi je imelo nizke vrednosti B 12! Ko so jim s pomočjo injiciranja dvignili B 12 na več kot 500pmol/L, se je pri vseh dvignil nivo razpoloženja brez antidepresivov! UAU!!! Torej je to vitamin, ki je nam Slovencem pisan na kožo!

Tudi, ko so referenčne vrednosti »dobre«, je B 12 lahko premalo!
Referenčne vrednosti za vitamin B 12:
Slovenski laboratorij: 138-652 pmol/L
Medtem, ko so na japonskem te vrednosti dvignili na 500 – 1300 pmol/L !






ZAKAJ TAKŠNE RAZLIKE IN KAJ JE ŠE PARAMETER PO KATEREM LAHKO DOLOČIMO ALI IMAMO DOVOLJ VITAMINA B 12 ?

B12 je kofaktor dveh enicimov in sicer metionina in metilmalonila – CoA. Dokazali so, da, ko je B12 nizek, ta dva encima dvigneta nivo skupnega homocisteina (tHcy) in metilmalorične kisline (MMA).
Tako se ti dva substrata imenujeta metabolični markerji. Ugotovljeno je bilo, da so se markerji začeli povečevati, tudi če je raven B12 še vedno nad njeno spodnjo mejo 138 pmol /L, zato se jih obravnava kot bolj občutljive označevalce, ki lahko pripomoreta pri diagnosticiranju pomanjkanja B12.
Ker se verjetno marsikdo drži za glavo, še posebej stroka, si več lahko preberete na: https://www.mthfrsupport.com.au/vitamin-b12-reference-range-level-set-low/ , kjer imate objavljene tudi vse študije, ki navedeno potrjujejo.


Kaj so s tem še dokazali?

Napredni kardiologi svetujejo vsem, ki imajo težave s srcem, s poapnenjem žil, nastajanjem strdkov, da v primeru zvišanega homocisteina redno hodijo na injekcije B12, saj s tem zavarujejo žilne stene, da ne pride do oblog!



KAKO GA DODAJAMO???

S pomočjo tabletk bo trajalo vsaj pol leta, da se bo nivo dvignil iz minimuma na optimalno vrednost, ki pa je vedno odvisna od vas samih. VI boste morali ugotoviti kdaj se najbolje počutite. Znanost se seveda spet ne bo strinjala z mano, jaz pa verjamem, da smo edinstveni in tako delujejo tudi vrednosti vitaminov pri vsakem malo drugače.
Visoki odmerki vitamina B 12 so 1000mcg oralno, njaboljša absorpcija pri oralnem jemanju pa je v liposomalni obliki.

Še vedno pa je najučinkovitejša intramuskularna injekcija s katero lahko že pri prvem injiciranjem znatno dvignemo nivo. Kolikokrat potrebujemo injekcijo pa je resnično individualno. Po naših izkušnjah na začetku, da se zaloge zares napolnijo 3x zaporedoma vsak mesec, potem na dva. Vmes se naredi ponovna analiza iz krvi.
Za injiciranje B12 potrebujete samo laboratorijski izvid homocisteina in B12!

Cena enkratnega injiciranja pa je le 25€.



Več na spletni strani: Futuristic Life 



Zadnje dodano

KAJ SE DOGAJA NA FIZIČNEM NIVOJU
Tretja faza IZGORELOSTI - STE NA ROBU BANKROTA ENERGIJE?
STE TUDI VI BLAGOVNA ZNAMKA IZGORELOSTI?
Prva faza IZGORELOSTI ali Utrujena kraljica
Druga faza IZGORELOSTI - ALI STE ADRENALINSKI ODVISNIKI ALI NE MORETE VEČ VSTATI S KAVČA
MACA COFFEE skodelica energije in hormonov
Kdaj in kaj zdravimo z visokimi DOZAMI VITAMINA C
Diagnoza: Popolna izčrpanost
FUTURISTIC BLOG

ODPUSTITE SI

Eno najtežjih priznanj je, da smo naredili napako, ki je lahko včasih usodna. Kako odpustiti sebi in drugim ali celo prositi za odpuščanje? Kakšne so posledice neporavnanih računov z vestjo?

PREBERI VEČ
INSTAGRAM
PRIJAVITE SE